Limagrain repky

Štvrtok 23.mája 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela

Rada pre rozvoj poľnohospodárstva a záhradníctva (AHDB) získala finančné prostriedky vo výške 3,9 mil. libier určených tisícom poľnohospodárom na prekonanie výpadku priamych platieb a stabilizovanie svojho podnikania v budúcnosti.

 

Podporná služba AHDB využije nový nástroj na zhodnotenie podnikania na farme a pomôže približne 4 000 chovateľom pasených zvierat ako aj pestovateľom obilnín a olejnín v Anglicku. Cieľom tohto nástroja je pomôcť lepšie pochopiť dôsledky zrušenia priamych platieb a toho, čo môžu urobiť pre nahradenie ušlého príjmu. Pomôže poľnohospodárom a pestovateľom zistiť, ako, kde a kedy bude potrebné prispôsobiť ich obchodný model, získať prístup k prispôsobenej podpore na riešenie týchto zmien a pomôcť im stať sa odolnejšími, konkurencieschopnými, inovatívnymi a produktívnymi.

Službu bude na národnej úrovni koordinovať AHDB a bude sa poskytovať prostredníctvom siete miestnych poľnohospodárskych poradcov a konzultantov pracujúcich priamo s poľnohospodármi v regiónoch. Rozšírená individuálna podpora bude poskytnutá približne 600 účastníkom programu na báze „kto prv príde, prv berie“, vrátane komplexného porovnania farmy, environmentálneho a uhlíkového auditu a zhodnotenia agropodnikania.

Steve Dunkley, vedúci obchodu, rozvoja poznatkov a zručností AHDB uviedol: „Sme radi, že máme zabezpečené financovanie na pomoc chovateľom a pestovateľom ohrozených postupným rušením priamych platieb. Náš výskum ukázal, že 76 % chovateľov hovädzieho dobytka a oviec a 67 % pestovateľov obilnín neplánuje robiť zmeny v dôsledku súčasných politických zmien alebo uplatňujú vyčkávaciu taktiku. Toto financovanie nám umožní pomôcť 4 000 poľnohospodárom zaujať proaktívny prístup k najväčšiemu posunu politiky, ktorému budú vo svojej kariére čeliť.“

„Obzvlášť sa usilujeme spolupracovať s podnikmi, ktoré sú pravdepodobne viac závislé od priamych platieb a je predpoklad , že ich strata dotácií ovplyvní. Môžeme im pomôcť posúdiť potenciálny dopad zmien, vypracovať spôsob riešenia výziev a zaviesť plán do budúcnosti. “


Zo zdrojov thecattlesite prežil a upravil

Miroslav Záhradník, NPPC-VÚŽV Nitra

agropoistenie

deň pola

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov