Limagrain repky

Štvrtok 23.mája 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela

Mám obrovské šťastie, že robím to, čo ma baví. Už 15. rok pripravujem v RTVS reláciu Farmárska revue, ktorú vysiela televízna Dvojka každý víkend. Na začiatku bola myšlienka pripraviť reláciu o tom, čím žijem ja, tak, aby som mohol žiť svojou robotou. Podarilo sa.

Napriek počiatočným pôrodným bolestiam a mnohým starostiam sa nám podarilo presvedčiť divákov, že nám môžu veriť. Odmeňujú sa nám vysokou sledovanosťou. Za to sme im s celým tímom tvorcov veľmi vďační. Vďaka tomu, že nám diváci veria a sledujú nás, býva Dvojka jednotkou na televíznom trhu. To znamená, že v čase, keď vysielame Farmársku revue, najviac ľudí pozerá práve Dvojku RTVS.

Vtedy býva našich divákov viac ako pred obrazovkami Markízy, JOJky či Českej televízie. Vždy sa snažím byť úprimný v tom, čo cez obrazovku odovzdávam divákom. Svoju prácu robím najlepšie ako viem, nikdy som vedome neklamal. Myslím si, že diváci mi to veria a aj preto môžeme 29. januára odvysielať 700. premiéru Farmárskej revue.

Verím, že tak ako robím svoju robotu ja, tak ju robí aj veľká väčšina ostatných a preto ľuďom z princípu dôverujem. Verím, že svoju robotu robia najlepšie ako vedia aj lekári a vedci. Preto nešpekulujem a rešpektujem ich odporúčanie a dal som sa zaočkovať.

Som presvedčený, že práve týmto krokom im najlepšie pomôžem, aby mohli aj oni svoju robotu robiť ďalej poctivo a čo najlepšie. Ak by mi ľudia neverili a hľadali za každou odvysielanou myšlienkou skrytý zámer, špekulovali by a osočovali by ma, stratil by som chuť robiť svoju robotu a bolo by to veľmi vidieť.

Ak máte v živote také šťastie ako ja, že vás robota baví, gratulujem vám, okrem rodiny je to asi najväčšie šťastie v živote. Možno ste doteraz také šťastie nemali, v tom prípade si začnite od Nového roka hľadať prácu, ktorá bude zmyslom vášho života. Keď nájdete robotu, ktorá vás bude napĺňať, robte ju s láskou, určite sa to oplatí. Možno nie kvôli peniazom, ale kvôli vlastnému pocitu seba uplatnenia a kvôli ľuďom, ktorými sa môžete obklopiť.

Viem to podľa seba. Vždy, keď sa do niečoho pustím, nepozerám sa, koľko tým zarobím, ale čo bude výsledkom mojej práce Uverili mi diváci, aj ľudia okolo mňa. Vďaka tomu mám okolo seba stabilný televízny tím, ktorý so mnou spolupracuje na Farmárskej revue. Vďaka tomu som stretol aj mnoho ďalších. Napríklad spoluvydavateľa agrárnych odborných časopisov a zriaďovateľa internetového portálu, ktorý práve čítate. Určite viete, je ním Ján Huba.

Spolu sme urobili množstvo projektov, ktoré nepriniesli žiadne peniaze, iba nás stáli veľa úsilia, chýb a nezdarov. Našťastie prišli aj úspechy. Boli nimi iskričky v očiach ľudí, pre ktorých boli naše projekty určené. V drvivej väčšine prípadov nám stačil náš dobrý pocit a to, že ľudia nám uverili. Ak by pochybovali a špekulovali... no neviem, čo by sme robili ďalej.

V novom roku skúsme veriť svojej robote tak, aby nám uverili ostatní. Potom môžeme aj my uveriť v úprimnosť iných.


Ján Škorňa

agropoistenie

deň pola

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov