Limagrain repky

Štvrtok 23.mája 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela

Cieľom všetkej komunikácie uskutočnenej prostredníctvom INTERPORC je, aby sektor bravčového mäsa získal reputáciu v súlade s úspechmi dosiahnutými v oblasti hospodárskej, sociálnej a environmentálnej udržateľnosti.

„Výsledky poukazujú na to, ako sa zmenilo španielske bravčové mäso na svetový štandard v oblasti biologickej bezpečnosti, manažmentu, dobrých životných podmienok zvierat, bezpečnosti potravín a kvality produktov,“ vysvetlil prezident INTERPORC Manuel García na technickej konferencii ARAPORC v Seville.

Prezident INTERPORC vo svojom prejave podrobne opísal časť práce INTERPORC ako komunikačnej referencie pre sektor. Okrem toho poukázal na obranu, ktorú vykonáva pred médiami a verejnou mienkou, „skutočnej súčasnej reality chovu dobytka a chovu ošípaných, tvárou v tvár falošnému príbehu, ktorý nás stále spája s obrazom z dávnej minulosti, ktorý už neexistuje“.

Podľa jeho názoru je veľmi dôležité vykonávať opatrenia, ktoré zasiahnu všetky zainteresované strany v sektore. „Spotrebitelia, médiá, verejná správa, pre INTERPORC sú všetky cieľové skupiny dôležité, a preto neustále analyzujeme príležitosti, ktoré sa vynárajú vo všetkých kanáloch, aby sme spustili naše posolstvá a posilnili náš vzťah s nimi,“ zdôrazňuje García.

Dôležité podľa neho je, že "naša komunikácia odzrkadľuje naše hodnoty a uskutočňuje sa prispôsobením posolstiev každej cieľovej skupine. To je cesta, ktorou sa INTERPORC v komunikácii v mene celého sektora uberá."

Manuel García tiež označil bielo sfarbené ošípané z Andalúzie za „jednu z referenčných oblastí sektora“.

García uviedol, že medzi januárom a októbrom 2023 toto autonómne spoločenstvo vyprodukovalo celkovo 234 735 ton mäsa a bravčových výrobkov, čo je „podobné číslo ako v roku 2022“.

Okrem toho si v tom istom období  Andalúzia udržala šieste miesto v rebríčku exportu s 83 750 tonami exportu (3,7 % z celkového množstva Španielska) v celkovej hodnote 263,7 milióna eur (3,6 % z celkového počtu Španielska).

Aj keď to predstavuje pokles objemu v porovnaní s rokom 2023, obrat je prakticky rovnaký, čo znamená „rast hodnoty exportu, ktorý ukazuje andalúzsky sektor bravčového mäsa, ktorý sa čoraz viac etabluje v zahraničí s kvalitnými výrobkami,“ uzavrel.

 

Interporc je súkromná nezisková organizácia, ktorá pôsobí na celoštátnej úrovni a bola ocenená španielskym ministerstvom poľnohospodárstva, výživy a životného prostredia (MAGRAMA) v roku 2014 ocenením „Spanish Food—Internationalization“. Interporc zahŕňa výrobné, spracovateľské a predajné organizácie v sektore bielych ošípaných a jeho hlavným cieľom je posilniť imidž tohto odvetvia v Španielsku. 

 

Z Euromeatnews preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC-VÚŽV Nitra

Snímka: Interporc

 

agropoistenie

deň pola

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov