Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Spoločnosť Danone Romania úspešne dokončila investíciu vo výške 1 mil. € do akvizície a inštalácie solárnych panelov, čo je krok pripravený na pokrytie 20 % spotreby elektrickej energie v jej továrni na výrobu jogurtov v Bukurešti.

Mliečny gigant aktivoval 2 350 fotovoltických panelov umiestnených na streche a okolitých pozemkoch závodu na výrobu jogurtov v štvrti Colentina. Toto zariadenie, ktoré sa môže pochváliť kombinovaným výkonom 1 280 kWP, vyrobí 1 473 MWh ročne, čo predstavuje 20 % celkovej spotreby elektrickej energie.

Počas letných dní zaliatych slnkom výroba solárnej energie úplne pokryje potreby továrne na elektrinu počas denných hodín. Bogdan Joița, riaditeľ závodu v Danone Rumunsko, vyjadril hrdosť na túto ekologickú iniciatívu a uviedol: „Táto investícia vo výške 1 mil. € zabezpečuje 100 % zelenej energie pre továreň počas leta a 20 % počas zimy, čo predstavuje ďalší krok vpred v našom záväzku udržateľnosti."

Táto najnovšia investícia v továrni v Bukurešti nasleduje po investícii vo výške 4 mil. € zo začiatku roka 2022, kde spoločnosť Danone vložila finančné prostriedky do najmodernejšej baliacej linky, pričom zaviedla rastlinné obaly pre jogurtové nápoje Danone.

V roku 2023 sa spoločnosť Danone Romania pripojila k hnutiu sociálnej udržateľnosti získaním certifikácie B Corp v rámci regionálnej skupiny pre strednú a východnú Európu. Táto skupina zahŕňa Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Českú republiku a Slovensko a združuje viac ako 6 000 spoločností na celom svete, ktoré dodržiavajú prísne normy v oblasti riadenia, dobrých životných podmienok zamestnancov, vplyvu na životné prostredie, zapojenia komunity a spokojnosti spotrebiteľov.

Spoločnosť Danone Romania, ktorá v roku 1996 získala mliekarenskú továreň Miorița v Bukurešti, investovala približne 90 mil. € do jej neustálej modernizácie a technologického pokroku. Zariadenie, kde pracuje viac ako 150 zamestnancov, spracuje ročne viac ako 60 000 ton mlieka, pričom približne 90 % pochádza z miestnych zdrojov. Mliečne výrobky, rastlinné alternatívy a špecializované výživové ponuky od Danone sú distribuované nielen rumunským spotrebiteľom, ale aj na 13 ďalších európskych trhoch.

Prijatím udržateľných postupov a získaním certifikácie B Corp spoločnosť Danone Romania posilňuje svoj záväzok k environmentálnej zodpovednosti a blahu spotrebiteľov.

 

Z Dairynews preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC-VÚŽV Nitra

Snímka: romania-insider.com

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov