Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Pozastavenie dovozu nastalo z dôvodu prepuknutia vtáčej chrípky. Hongkonské centrum pre bezpečnosť potravín (CFS) ministerstva pre hygienu potravín a životného prostredia oznámilo, že vývoz hydiny z regiónov v USA, v Japonsku a Poľsku bol pozastavený z dôvodu výskytu vtáčej chrípky. CFS vydalo pozastavenie s cieľom chrániť verejné zdravie v Hongkongu.

CFS konkrétne zastavila vývoz hydiny z prefektúry Kagošima v Japonsku, z  okresu Iławski v regióne Warmińsko-Mazurskie a okresu Brzeski v regióne Opolskie v Poľsku a z  okresu Gage v štáte Nebraska v Spojených štátoch amerických.

Hovorca CFS uviedol, že podľa ministerstva pre sčítanie a štatistiku Hongkong doviezol približne 1 990 ton mrazeného hydinového mäsa a približne 281,33 milióna hydinových vajec z Japonska, približne 3 110 ton mrazeného hydinového mäsa z Poľska a približne 37 770 ton chladeného a mrazeného hydinového mäsa a približne 83,84 milióna hydinových vajec z USA v minulom roku.

"CFS kontaktovala japonské, poľské a americké úrady ohľadom týchto problémov a bude pozorne sledovať informácie vydané WOAH a príslušnými orgánmi o prepuknutiach vtáčej chrípky," uviedol hovorca. "V reakcii na vývoj situácie budú prijaté vhodné opatrenia."

 

Z Poultrysite preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC-VÚŽV Nitra

Snímka: SITA/AP

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov