Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Brazília, ktorá je najväčším vývozcom hovädzieho mäsa na svete a druhým najväčším producentom po Spojených štátoch, má podľa brazílskeho vládneho úradu pre sčítanie ľudu IBGE 234,4 milióna jedincov dobytka. Krajina sa môže pochváliť najväčšou komerčnou populáciou dobytka na svete a druhou najväčšou celkovou populáciou po Indii, uviedla spoločnosť DSM.

V treťom štvrťroku sa v Brazílii jatočne spracovalo 8,85 milióna jedincov hovädzieho dobytka, čo predstavuje nárast o 11,1 %, uvádzajú údaje IBGE. Počet brazílskeho dobytka spracovaného v roku 2022 dosiahol celkovo 29,8 mil. jedincov, čo je o 7,5 % viac ako v predchádzajúcom roku, po dvoch po sebe nasledujúcich ročných poklesoch, uviedla IBGE.

Počet spracovaného hovädzieho dobytka v Brazílii po 90 dňoch strávených vo výkrmniach dosiahne v roku 2023 podľa odhadov 7,030 milióna jedincov, ukázal nedávno prieskum brazílskeho trhu s hovädzím dobytkom holandskej spoločnosti DSM Firmenich. Táto prognóza predstavuje prakticky stabilný stav oproti roku 2022, keď to bolo 7,048 milióna jedincov.

Napriek tomu v priebehu rokov toto číslo rástlo, keďže brazílski chovatelia hľadali efektívnejšie spôsoby chovu a finalizácie dobytka, uviedli vedúci pracovníci spoločnosti DSM na prezentácii na tlačovej konferencii.

Podľa výpočtov spoločnosti DSM v roku 2015 brazílsky dobytok prešiel výkrmom v celkovom počte 4,75 milióna jedincov. V nasledujúcom roku tento počet klesol na 3,75 milióna jedincov, ale do roku 2022 neustále rástol, uviedla spoločnosť DSM.

 

Z Thecattlesite preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC – VÚŽV Nitra

Snímka: foodnavigator

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov