Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Študent 2. ročníka gymnázia na Piaristickej spojenej škole Františka Hanáka v Prievidzi nám poslal svoje video z rodinného gazdovstva v Liešťanoch aj vlani.

Tentokrát vsadil výškový formát videa. Jakub predstavil na úvod novú akvizíciu malej rodinnej farmy – živé kosačky Ovis aries. Chov oviec bol jeho snom už dlhší čas. Realizovať mu ho umožnila aj finančná odmena, ktorá s bola určená pre „bronzového medailistu“ od partnera minuloročnej súťaže Môj život na gazdovstve UniCredit Bank. Jakub okrem bežnej zeleniny pestuje aj čili papričky, napr. kultivary Habanero, Orange a Jalapeño. Tieto „ekrazity“ používa najčastejšie na dochucovanie gulášov a iných mäsových pokrmov, ktoré pripravuje sám. Gymnazista zvláda aj kosenie zeleného krmiva pre svoje králiky. Po ceste k nim nám nenápadne predstavil aj kŕdeľ nosníc. Novinkou portfóliu záujmov Jakuba Cvičelu je štepenie stromov. Prvé pokusy boli úspešné na 100 %: Ujal sa štep na planej čerešni, ale aj štepy starších odrôd hrušiek (napr. maslovku) na podpníky.

Videom, ktoré podfarbovala pesnička Jarka Nohavicu „Hlídač krav“ nás Jakub sprevádzal v tričku s nápisom Iní potrebujú psychoterapiu, mne stačí traktor.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Mohlo by vás zaujímať

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov