Basf daxur

Basf capalorevy

Basf capalorevy

Pondelok 13.mája 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ďalšie súťažné video 2. ročníka súťaže Môj život na gazdovstve nám poslal menovec slávneho filmového slovenského režiséra a študent 3. ročníka odboru veterinárne zdravotníctvo a hygiena – chov hospodárskych zvierat na Strednej odbornej školy veterinárnej v Nitre Pavol Bielik.

Rodinné gazdovstvo Bielikovcov sa nachádza v Červeníku a má výmeru 16 árov. Túto výmeru využívajú na pestovanie ovocia a zeleniny pre vlastnú spotrebu. Súčasťou rodinného gazdovstva sú aj hospodárskeho zvieratá. Pavol má osobitný vzťah k ovciam – prvé dve si kúpil keď mal 15 rokov. Za 2 roky sa ich počet rozrástol na 2 bahnice, jedného barana a 5 jahniat. Obligátne králiky (3 samice, 1 samec a 15 mladých) a sliepky (30) dopĺňajú husi, okrasné kačice, holuby a japonské prepelice. Sezónnou záležitosťou sú ošípané a brojlery.

Pavol Bielik nezostal nič dlžný povesti svojho slávneho menovca a poslal nám video vo veľmi vysokom rozlíšení (4K). Dokonca nám sám navrhol a poslal aj obrázok, ktorý by mal uvádzať jeho video na našej stránke.


Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov