Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Mladý manažér Ing. Milan Petrovič stavil na najmodernejšie stroje a inovatívne technológie, ktoré ponúka poľnohospodárskym podnikom v službách pre rastlinnú výrobu, hlavne krmovinárstvo. Jeho firma Agrotrip, s.r.o.,naberá v ostatných rokoch dynamický rast. Zvolil jednoduchú stratégiu – ponúka tú najlepšiu kvalitu.

Obaja rodičia Milana Petroviča absolvovali Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre, otec študoval zootechniku, mama agronómiu. Pred dvadsiatimi rokmi si vzali do prenájmu pozemky v bývalom areáli družstva v Gbelciach v novozámockom okrese. Začali podnikať v službách pre poľnohospodárov a o pár rokov neskôr aj v šľachtiteľskom chove kôz plemien búrska aj slovenská biela. Svoju techniku špecializovali najmä na zber, lisovanie a konzervovanie krmovín pre živočíšnu výrobu. K práci na farme viedli od detstva aj syna Milana.

Jeho kroky zo Strednej poľnohospodárskej odbornej školy v Šuranoch pokračovali na Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre. K odbornej špecializácii rodičov doplnil ďalšiu – technickú. Na vysokej škole sa zoznámil so svojou manželkou Michaelou. V roku 2013 sa zobrali a narodil sa im syn Milan. Zhodou okolností sa narodil na farme, pretože v tom čase tam Ing. Petrovič s rodinou žil, aby vypomáhal zdravotne oslabenému otcovi. No keď problémy ustúpili, po dvoch rokoch sa vrátili do Nitry.

Ing. Milan Petrovič získal už počas štúdia na SPoŠ v Šuranoch vodičské oprávnenie na traktor a nadobudnuté vedomosti využil najskôr vo svojich zamestnaniach. Pracoval ako obchodný zástupca v spoločnostiach, ktoré distribuujú agrotechniku na Slovensku. Krátko potom, ako sa zamestnal v rumunskej obchodnej firme, však rodinná tragédia všetko zmenila. Ich dovtedy pohodlný rutinný život v meste sa zo dňa na deň naruby otočil. No predchádzalo tomu jedno vážne rozhodnutie...

 

Celý profil nominovaného agromanažéra nájdete v aprílovom vydaní AGROMAGAZÍNu na s.7-9.

Mesačník AGROMAGAZÍN si môžete predplatiť tu.

Lada Debnárová

Snímky: Štefan Ščecina a archív Milana Petroviča

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov