Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Mliekarenská spoločnosť Artesana, ktorú vlastnia Alina a Daniel Donici, otvorila v spolupráci s Reciclad’OR prvé zberné stredisko skleneného odpadu na dvore Komickej opery pre deti v Bukurešti.

 

Od ľudí, ktorí sú ochotní recyklovať sklenený odpad v centre Artesana, sa požaduje, aby najskôr vyčistili sklenené fľaše/poháre, roztriedili ich podľa farieb a nechali viečka na nich chránené počas prepravy, uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.

„Chceme, aby sa Artesana za tri roky stala jedným z najväčších nezávislých hráčov na trhu s mliekom a mliečnych výrobkov, a tento cieľ znamená aj plnenie sociálnych povinností spoločnosti. Recyklácia už nie je iba požiadavkou do budúcnosti, ale potrebou prítomného okamihu.

Sklo vyrobené z recyklovaného skla znižuje znečistenie ovzdušia o 20 % a znečistenie vody o 50 % v porovnaní so sklom vyrobeným zo surovín, “ uviedla Miruna Popa, členka výkonnej rady spoločnosti Artesana za spoločnosť ROCA Investments.

S obratom odhadovaným na 4,3 mil. EUR v roku 2021 je značka Artesana na rumunskom trhu od augusta 2012. Jej výrobky sa predávajú vo viac ako 700 obchodoch po celom Rumunsku, vo väčšine moderných maloobchodných reťazcov, ako aj v miestnych sieťach alebo špecializovaných obchodoch s potravinami.

Alina a Daniel Donici otvorili prvú továreň v auguste 2012 po počiatočnej investícii takmer 750 000 EUR. Peniaze boli použité na nákup pozemku, zariadenia a na prestavbu a prispôsobenie existujúcej budovy. V decembri 2020 sa spoločnosť private equity ROCA Investments stala akcionárom spoločnosti Artesana po kúpe 20 % jej akcií.


Zo zdrojov agroberichtenbuitenland preložil a upravil

Miroslav Záhradník, NPPC-VÚŽV Nitra

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov