tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Streda 23.oktobra 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Jána Podušku by sme mohli v kocke charakterizovať ako vysokošpecializovaného praktika, ktorý sa sústredí na napĺňanie vopred vytýčených, no hlavne realisticky stanovených cieľov. Jeho bohaté takmer pol storočné skúsenosti z praxe ho naučili intuitívne manažovať výrobu na základe toho, čo sa reálne na poliach deje a nie podľa metodík odborných príručiek.

Tento prístup mu tak častokrát pomáha efektívne šetriť vstupy do výroby bez toho, aby sa to negatívne prejavilo na výnosoch plodín. Za celým procesom dosahovania efektivity je však toho oveľa viac. Všetko sa začína dôsledne premysleným plánom, ktorého sa tento manažér a tím ľudí okolo neho následne držia. Na tento plán sú naviazané aktivity, ktoré je potrebné zrealizovať, pričom J. Poduška považuje za kľúčové pravidelne a zreteľne odkomunikovať so zamestnancami plánované činnosti. „Každý pozná môj štýl rozdeľovania práce. Ráno sa stretávame, zadám úlohy a následne už nikomu nič neopakujem. Každý vie, čoNAJ treba spraviť“, hovorí striktne tento manažér, ktorý sa snaží byť vo svojej práci vždy zodpovedný a súčasne vyžaduje zodpovedný prístup k práci aj od svojich zamestnancov. Súčasne je však k nim aj empatický, ľudský a úprimný, pretože vie, že úspech firmy možno stavať len na vzájomnej dôvere, úcte a spolupráci každého člena tímu.

K silným stránkam J. Podušku patrí jeho zmysel pre experimentovanie, pričom vonkoncom nie je náhoda, že podnik prevádzkuje množstvo maloparcelových pokusov pre nadnárodné spoločnosti ako aj Dni poľa, kde sa manažment delí o výsledky so svojimi kolegami z branže. Z testov si tento manažér odnáša množstvo vedomostí, ktoré následne aktívne v Nýrovciach aplikujú do vlastnej výroby. Ich skúsenosti pritom využívajú aj samotné šľachtiteľské firmy.

Príkladom môžu byť zaujímavé výsledky sejby jarných odrôd jačmeňov v jesennom termíne, ktoré v ostatných rokoch rýchleho nástupu sucha a teplého počasia počas jari vykazujú lepšiu odolnosť voči týmto faktorom v porovnaní s tým, keď sú zasiate v tradičnom jarnom termíne.

 

David Karkulín, AGROBIZNIS

Celý profil Jána Podušku, výrobného riaditeľa AGROMARKT–Nýrovce, s.r.o., si môžete prečítať v AGROMAGAZÍNe 3/2023 na s. 7-9.

Mesačník AGROMAGAZÍN si môžete predplatiť tu.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov