Limagrain repky

Štvrtok 06.júna 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Hlavnou devízou tohto neoblomného agromanažéra je unikátna práca s ľuďmi. Len cez organizačné zmeny v práci ľudí bez zvýšenia výrobných nákladov dokáže robiť v chovoch dojníc priam unikátne veci.

Je dokonale organizovaný, precízny a v každej situácii využíva sedliacky rozum. Keď chcete uspieť, musíte mať zadefinovaný cieľ, plán na jeho dosiahnutie a vedieť tento plán podať ľuďom, aby mu uverili a držali sa ho“, prezrádza svoje tajomstvo pre zefektívnenie výroby J. Brachna. Práve v efektívnom podaní plánu na dosiahnutie cieľov zamestnancom tkvie hlavný pilier úspechu. Podľa J. Brachnu je dôležité, aby všetci zainteresovaní vedeli, že splnenie cieľa pomôže každému. Vyššie tržby za mlieko zvýšia zisk majiteľom a zamestnanci budú mať vyššie výplaty. J. Brachna súčasne bdie nad tým, aby zamestnanci získali pri splnení cieľov dohodnuté benefity, pričom neváha hájiť svojich ľudí u nadriadených vždy, keď je to potrebné. Za dôležité považuje schopnosť oceniť ich prácu, nepovyšovať sa nad nich ako aj poznať ich silné stránky, aby ich vedel podchytiť a vyťažiť maximum z ich silných stránok a prirodzeného talentu. Svojim zamestnancom dáva voľnosť, aby ostali kreatívni, platí však, že musia dodržiavať výrobný a časový plán prác. Keďže sú do práce v rámci ŽV zainteresovaní viacerí zamestnanci a jednotlivé práce na seba nadväzujú, bolo nevyhnutné, aby J. Brachna zorganizoval ich prácu tak, aby sa mohli zamestnanci navzájom kontrolovať. „Zaviedol som denník, kde nasledujúca služba musí zaevidovať prípadné zistené nedostatky práce predchádzajúcej služby, ak to nespraví, za nedostatky zodpovedá ona sama“, opisuje jeden z postupov hlavný zootechnik. Takto sa podľa jeho slov docieli, aby si ľudia navzájom kontrolovali svoju prácu. To platí aj pre oblasť načasovania jednotlivých aktivít. Ak jeden zamestnanec svoju prácu nestihne, potom majú nevyhnutné prestoje aj ďalší zamestnanci a výsledkom je, že musia pracovať dlhšie.

Celý profil Ing. Jána Brachnu, hlavného zootechnika Agroban, s.r.o., Bátka nominovaného do súťaže NAJ Agromanažér 2016 si môžete prečítať v AGROMAGAZÍNe 07/2016 na s. 7 až 9.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Mohlo by vás zaujímať

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov