tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Streda 23.oktobra 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

V súvislosti s medializovanými výskytmi diviačej zveri v intravilánoch miest Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) opakovane podáva pomocnú ruku samosprávam na Slovensku. V uvedených prípadoch je nevyhnutné, aby samosprávy bezodkladne kontaktovali Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR (ŠVPS SR) na určenej adresesekretariat-UR@svps.sk.

V zmysle zákona o poľovníctve nemôžu poľovníci so strelnými zbraňami loviť diviačiu zver v intravilánoch miest a obcí. Preto, ak obyvatelia spozorujú diviačiu zver v obývaných oblastiach je potrebné, aby bezodkladne kontaktovali príslušný obecný alebo miestny úrad. Samospráva výskyt takejto zveri nahlási ŠVPS SR na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Na miesto bude vyslaný veterinárny lekár, ktorý zviera imobilizuje.

MPRV SR upozorňuje občanov, aby spozorované zvieratá neplašili, nefotili a neodháňali, pretože tým môžu spôsobiť, že privolaný veterinárny lekár nahláseného diviaka už nenájde a problém sa tak opakuje. Postup je teda kontaktovať najprv samosprávu, ktorá následne kontaktuje priamo sekretariát ŠVPS.

 

Tlačová správa ŠVPS SR

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov