Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

V meste duchov v Číne sa dobytok pasie v záhradách luxusných víl. V skutočnosti by sa do luxusných víl mali nasťahovať čínski superboháči – no farmári a ich stáda dobytka obývajú nedokončené veľkolepé budovy čínskeho mesta duchov.

3

Napoly dokončené luxusné vily zostali opustené. Lustre, stĺpy a malý nábytok dávajú tušiť, že tu, neďaleko mesta Shenyang, v severovýchodnej Číne, malo byť vybudované veľkolepé mesto pre superbohatých krajiny. Tento stavebný projekt čínskeho realitného gigantu Greenland Group sa začal v roku 2010 a mal skončiť len o 2 roky neskôr. Prečo bol projekt v roku 2012 zrušený, nie je známe. Podľa tlačovej agentúry by koniec mohol súvisieť s politickým vývojom, ktorý rázne zasahuje proti korupcii v krajine.

 4

Orná pôda a dobytok v záhradách viliek

Mesto duchov, ktoré je veľmi obľúbené medzi dobrodruhmi, nezostáva úplne nevyužité. Poľnohospodári v regióne využívajú inak opustené mesto - uprostred skutočných vilových záhrad obrábajú polia, vysádzajú obilie, do nedokončených garáží umiestňujú poľnohospodárske stroje a stavajú tam maštale s pastvinami pre dobytok.

2

 

Z agrarheute preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC-VÚŽV Nitra

Snímky: Jade Gao/AFP via Getty Images

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov