tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Streda 23.oktobra 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Podozrenie na vtáčiu chrípku v Bad Bentheime sa, žiaľ, potvrdilo. V zónach obmedzenia je teraz postihnutých približne 1,5 milióna zvierat a 317 fariem.

V okrese Grafschaft Bentheim prepukla vtáčia chrípka v oblasti mesta Bad Bentheim, v bezprostrednej blízkosti holandských hraníc. Postihnutá je farma nosníc s približne 90 000 zvieratami, informuje Združenie hydinárskeho priemyslu NGW v Dolnom Sasku.

Po tom, čo štátne laboratórium LAVES zistilo vírus AI H7, FLI teraz tiež dokončil svoje analýzy: Ide o vysoko patogénnu vírusovú infekciu chrípkovým podtypom A H7N5. Postihnuté zvieratá boli usmrtené v súlade s dobrými životnými podmienkami zvierat. V dotknutej spoločnosti sa potom začalo s čistením a dezinfekciou.

V ochrannej zóne (predtým uzavretá zóna) je jedenásť fariem, ktoré chovajú hydinu alebo vtáky - celkovo približne 232 300 zvierat. V okruhu troch kilometrov sa uplatňujú prísne opatrenia na kontrolu chorôb. Napríklad držaná hydina alebo vtáky musia byť izolované takým spôsobom, aby neprišli do styku s voľne žijúcimi zvieratami. Okrem toho je zakázaná akákoľvek preprava zvierat a ich produktov (napr. vajec).

Pásmo dohľadu

Spolu s 10 km pásmom dohľadu sa v tejto oblasti chová približne 1,5 milióna zvierat. Teraz už nie je dovolené ich vynášať z fariem a prepravovať! Postihnuté sú farmy v Upper County, ale aj v susednom Holandsku, informuje NDR. Nová všeobecná vyhláška je platná najmenej 21 dní.

Otvorí sa logistické centrum pre choroby zvierat

V krátkodobom horizonte sa na boj proti vtáčej chrípke rozšíri spoločné logistické centrum pre choroby zvierat v okresoch Emsland a Grafschaft Bentheim v Nordhorn-Klausheide. Očakáva sa, že veľká hala, ktorá sa zvyčajne používa pre lietadlá, bude pripravená na použitie od stredy 3. júla 2024 a bude slúžiť ako centrum pre efektívne krízové riadenie. Tam sú tímy veterinárneho vyšetrenia vybavené materiálom, odoberajú sa vzorky a vybavenie a vozidlá sa čistia a dekontaminujú.

 

Z Topagrar preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD.

Snímka: gefluegelnews.de

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov