tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Streda 23.oktobra 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

V nedeľu podvečer  sa takmer celým územím Slovenska prehnal studený front, ktorý so sebou po veternej smršti priniesol výdatný dážď a silné krupobitie.

Najvýznamnejšie škody nám hlásia poľnohospodári z južnejších oblastí, predovšetkým z okresu Nové Zámky, kde sa v búrkach lokálne vyskytli prívalové zrážky a veľmi silné krupobitie podporené silnými nárazmi vetra. Celkové škody v poľnohospodárskej prvovýrobe, konkrétne na poľnohospodárskych plodinách od ovocných sadov, viníc až po plodiny pestované na ornej pôde (ako napríklad repka, všetky druhy obilnín, sója, slnečnica) sa odhadujú až do 6 miliónov EUR.

„Nedeľnajšie krupobitie znovu potvrdzuje, že je potrebné včas sa zabezpečiť voči  takýmto rizikám, prostredníctvom zodpovedajúceho poistenia. Naši likvidátori vždy v čo najkratšom možnom termíne po oznámení škody klientom prídu na prehliadku poškodených pozemkov. Rýchlou a odbornou obhliadkou poškodených porastov zabezpečuje Agra poisťovňa poľnohospodárom veľmi rýchle vyplatenie poistného plnenia,“ povedal Ing. Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.

 

Agra poisťovňa

Na snímkach sú prvotne zaznamenané silné až extrémne poškodenie ľadovcom prakticky pri všetkých druhoch zasiahnutých plodín.

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov