Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Touto otázkou končí videozáznam z prezentácie PD Liptovské Revúce. Moderátori podujatia #dotkni_sa_zivota viedli rozhovor s ekonómkami PD Liptovské Revúce aj na ďalšie témy súvisiace s chovom oviec a finalizáciou ovčieho mlieka.

Chovajú 2 500 oviec v podmienkach Veľkej Fatry. Spracúvajú ovčie mlieko v podnikovej mliekarni na 100 % ovčie výrobky. Ponúkajú ich nielen vo vlastnej predajni, ale aj v zmluvných prevádzkach. Ich jedinečné farmárske potraviny nájdete aj počas niektorých podujatí (Agrokomplex, Ovenálie, ale napr. aj výstava Danubius Gastro).

Ich areál je aj miestom konania nákupných trhov plemenných baranov. Svoje zvieratá zvyknú pravidelne prezentovať na nitrianskej Národnej výstave HZ. Patria medzi často oceňované subjekty s chovom oviec. Naposledy získali na tejto výstave najprestížnejšie ocenenie – Zlatý kosák v roku 2022 za jahničky plemena zošľachtená valaška.

V roku 2012 získali ocenenie pre chovateľa NAJfotogenickejšieho zvieraťa národnej výstavy HZ, ktoré udeľuje redakcia Slovenského CHOVu. Poster s fotografiou plemenného barana SK1676537 vtedy od nás preberala predsedníčka predstavenstva Ing. Anna Kováčiková.

Je 7 eur za porciu jahňacieho guláša primeraná cena? Ak ste zvedaví na odpoveď na túto otázku, dopozerajte naše video do konca.

 

Marián Dukes, AGROBIZNIS

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov