Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre 18. septembra otvorila nový akademický rok 2023/24. Do prvých ročníkov na šiestich fakultách sa zapísalo takmer 1 200 študentov.

Rektorka Klaudia Halászová za jednu z priorít SPU označila zavedenie celouniverzitného vnútorného systému kvality. Vnútorný systém zabezpečovania kvality vzdelávania na univerzite posudzovala pracovná skupina Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo. „Všetky fakulty a univerzitné pracoviská boli súčasťou hodnotiaceho procesu a pevne veríme, že sme ho úspešne zvládli," povedala rektorka.

Podľa jej slov SPU pokračuje v budovaní infraštruktúry nevyhnutnej pre zaradenie do európskej siete výskumných infraštruktúr. V tomto roku je to dobudovanie špecializovaného pracoviska Výskumného centra AgroBioTech - Potravinového inkubátora, dokončujú sa stavebné práce Kreatívneho centra na podporu kreatívneho priemyslu a pokračujú práce na budovaní Environmentálneho centra, kde spolu s Botanickou záhradou vznikne unikátny priestor na popularizáciu klimatických tém. Finišuje projekt úpravy zelených plôch univerzitného areálu s budovaním prvkov zelenej infraštruktúry, ktorý zahŕňa takmer 15-tisíc štvorcových metrov. Do konca roka 2023 budú v areáli SPU v rámci projektu BIO:VCEL:IN na zhruba dvoch hektároch založené biodiverzitné lúky s ukážkovou zbierkou kvitnúcich lúčnych spoločenstiev na Slovensku, uviedla rektorka.

V rámci modernizácie infraštruktúry SPU dokončila rekonštrukciu ŠD A. Bernoláka, ako aj univerzitného bazéna, s cieľom znížiť ich energetickú náročnosť.

 

Renáta Chosraviová, SPU v Nitre

Podrobnejšie informácie a viac fotografií zo slávnostného otvorenia akademického roka 2023/2024 nájdete tu.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov