Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Vlani na Národnej výstave hospodárskych zvierat vystavovali dojnice dva podniky, ktoré mlieko spracovávajú na vlastné jedinečné produkty. Venovali sme tomu i komentár (link tu) . Bolo to pre nás inšpiráciou, ako zvýšiť počet vystavovaných zvierat na Agrokomplexe tento rok.

Spolu s Farmárskou revue, Národným výstaviskom Agrokomplex, NPPC – VÚŽV Nitra a chovateľskými zväzmi sme sa rozhodli osloviť a motivovať ďalších, ktorí okrem chovu špičkových plemenných, výstavných zvierat produktom prvovýroby (mlieko, jatočné zvieratá) „pridávajú“ hodnotu – pretvárajú ich na chutné potraviny, ktoré sami aj predávajú priamo spotrebiteľom.

Podarilo sa nám takto získať 12 vystavovateľov plus chovateľa koní, ktorý predvedie ukážku hipoterapie. Ich expozície a zvieratá budú označené logom #dotkni_sa_života.

Prečo takéto označenie? Vymyslel ho Janko Škorňa z Farmárskej revue, keď som mu tlmočil názor riaditeľa Národného výstaviska Agrokomplex Jozefa Pavleho, že na tohtoročný veľtrh by chceli okrem stálych návštevníkov pozvať aj mladých ľudí, aktívnych na sociálnych sieťach. Tých, ktorí sa temer stále dotýkajú displeja mobilu a pozerajú na obrazovku počítača. Veľmi by nás potešilo, keby prišli na Agrokomplex a dotkli sa toho, čo je základom našej výživy (poľné plodiny a hospodárske zvieratá).

#dotknúť_sa_života bude možné počas celého trvania výstavy Agrokomplex. V piatok 18.8. okrem programu všetkých dní (výstava zvierat a predaj ich produktov) pripravujeme aj individuálne predstavenie všetkých 13 subjektov, ktoré sa do nášho projektu zapojili. S Jankom Škorňom sa budeme s ich predstaviteľmi rozprávať tak, aby všetci, ktorí v tom čase budú v expozícii chovu zvierat, vedeli, ako sa chovu ich zvierat venujú, ako vyrábajú a predávajú ich skvelé plnochutné lokálne produkty.

Príďte sa dotknúť života, nafotiť si krásne zvieratá, natočiť videá s mohutnými býkmi či maličkými kuriatkami. A zdieľajte to na sociálnych sieťach. Aby aj deti a mladí ľudia vedeli, že potraviny sa nerodia na pultoch hypermarketov, ale na poli a v maštali.

Pripájame pozvánku z najnovšej Farmárskej revue, ide v čase od 18 min. 50 sek.

 

Ján Huba, Slovenský CHOV, NPPC – VÚŽV Nitra

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov