Basf daxur

Basf systiva

Basf systiva

Sobota 27.júla 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Krásna Lúka Združenie mladých farmárov na Slovensku - ASYF zorganizovalo Deň mladého farmára 2023, podujatie venované deťom a rodinám s deťmi. Tentokrát sa konalo na východnom Slovensku, v obci Krásna Lúka, okres Sabinov. Už piaty ročník sa niesol v duchu detských atrakcií a súťaží vo farmárskom štýle.

Podujatiu prialo pekné počasie, takže výstava zvierat, techniky, farmárske produkty, edukačné stánky, remeslá, ukážky ťahania dreva, konský záprah a mnoho ďalšieho, zaujalo približne 10 000 účastníkov. Deti si mohli užiť jazdu súdkovým vláčikom, trampolíny, skákacie hrady, ródeo býka, lukostreľbu, vedomostnú hru mladý farmár, maľovanie na tvár, slamený labyrint, virtuálnu realitu a iné.

Sprievodný program na hlavnom pódiu začal svätou omšou, obetovanou za farmárov a gazdov. Po obednej prestávke pokračoval príhovormi predsedu Prešovského samosprávneho kraja, zástupcu farmárskej organizácie Coldiretti z Talianska, starostu obce Krásna Lúka a organizátora ASYF. Je škoda, že podujatie nakoniec nenavštívil žiaden zástupca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky. Po vystúpeniach miestnych folklórnych súborov a kapiel, divákom zahrali známe hudobné telesá - Sima Magušinová a Kandráčovci.

Zaujímavým sprievodným programom bola tiež súťaž o pohár mladých farmárov V4. Štvorčlenné družstvá súťažili v cúvaní traktora, pílení dreva a dojení. Víťazom sa podobne ako minulý rok stalo družstvo z Českej republiky.

Celý deň sa niesol v pokojnom rodinnom duchu, ktorý spájal ľudí a dokázal, že aj malá obec so 700 obyvateľmi, môže byť centrom stretnutia veľkého množstva ľudí a potvrdil tak, že vidiek má zmysel rozvíjať a chrániť.

 

Tlačová správa ASYF

Snímky: archív ASYFu

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Mohlo by vás zaujímať

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov